Huisplant besproeiingsgids blog bij thompson & morgan

Huisplant Besproeiingsgids Blog bij Thompson & Morgan.

Dat is de vraag die wordt gesteld door veel tuinier, hun besproeiing kan zweven over een hardnekkig dempende Aspidistra die weigert te onthullen of haar dorstig of niet! Wanneer heb ik het voor het laatst water? je vraag jezelf. Vorig jaar? Op dit punt bent u nadenken over de mogelijkheid van inbreuk op dementie als uw drenkende herinneringen zijn samengevoegd in een dichte mist. Hoe vaak moet ik dit ding toch water geven? je vraagt je af, knallend om het op te zoeken op Google. Elke week, Om de andere week, Om de paar weken; de antwoorden zijn zo gevarieerd als de watervlekken op je meubels die je nu aanschouwt. Het is duidelijk dat je onvermogen om je Aspidistra's te divineren moet zijn om een afwezigheid van die mysterieuze groene duimen en je sprenkelt een klever van water in de schotel voor een goede maat voordat je je eigen dorst bestrijdt.

Klinkt als een bekend verhaal? Nou, leun achterover, geniet van uw thee en ik zal proberen om de modderige wateren rond dit kritische onderwerp te zuiveren.

Uw vriend kan jaloezie in de tuin veroorzaken met haar weelderige stedelijke jungle van tropische huisplanten, maar dit is niet te wijten aan een aangeboren gave om te communiceren met de plantenwereld. Het hebben van groene duimen is niet een speciaal talent, maar gewoon de toepassing van een vaardigheid die we al bezitten:.

Het enige wat je hoeft te doen is je ogen binnen te krijgen en regelmatig de toestand van je planten, hun omgeving en de relatie tussen hen te observeren. Dit is de sleutel tot succesvol water geven.

Dit onopvallende feit is cruciaal om te waarderen waarom besproeien een vaardigheid is en waarom de onjuiste toepassing van water de meest voorkomende doodsoorzaak is voor huisplanten.

Een pot is een geheel onnatuurlijk milieu voor een plant en maakt het bijzonder kwetsbaar voor waterfouten. In een pot zitten de wortels van een plant en worden ze beperkt van het volgen van hun natuurlijke groeipatroon. Planten kunnen een vernauwde wortelbal hebben die minder in staat is om water en voedingsstoffen op te nemen. Ze zijn niet in staat om water te zoeken tijdens droge periodes en zijn volledig afhankelijk van uw zorg.

Ephifyten, zoals deze Tillandsia's, groeien niet van nature in de grond, dus hun wortels zullen het niet waarderen om omringd te worden door doorweekte compost!.

Omgekeerd kan de wortelbal te klein zijn voor de pot en omringd door sodden compost. Dit is met name het geval voor epifytische soorten zoals.

In hun natuurlijke habitat groeien deze planten niet in de grond. In plaats daarvan hechten ze zich aan de takken van tropische bomen waar hun blootgestelde wortels zijn bedekt met hoge luchtvochtigheid. Deze wortels zullen het niet waarderen omringd te worden door doorweekte, luchtloze compost en ze zijn bijzonder gevoelig voor overwatering.

Ondertussen kunnen andere planten hun wortels gewoon niet uitrekken in de richting die ze zouden willen wanneer ze gevangen zitten in een pot. Bijvoorbeeld, de meeste varens willen graag hun wortels naar buiten laten groeien in plaats van naar beneden, maar potten laten dit niet gebeuren.

De manier waarop water zich in een pot gedraagt is heel anders dan de open grond waar water zich verspreidt via natuurlijke afvoerkanalen. Om deze reden kunnen potplanten snel verzadigd raken na het drenken. Het is essentieel om potten te gebruiken die veel drainagegaten hebben. Als je containers recycleert zorg ervoor dat je boort of gaatjes in de bodem ponst. Om te voorkomen dat je meubels ruïneren zul je een schoteltje met je pot moeten gebruiken. Als je water geeft, laat je het water kort daarna uitlekken en leg je de schotel kort daarna leeg. Laat je plant nooit voor eeuwen in een schotel vol water zitten dat is een betrouwbare manier om het te doden!

Als je een stijlvolle pot hebt die je niet met een schotel wilt bederven, kweek dan je plant in een andere pot die binnenin zit. Hoewel het niet onmogelijk is om planten te kweken in potten zonder afvoergaten, maakt het waterbeheer erg uitdagend.

Zorg er ook voor dat u uw planten in het juiste medium telen. De meeste huisplanten vereisen grove, gratis afvoer compost en droog-liefhebbende soorten zoals Cacti en succulenten zal veel griet nodig hebben. Epifytische soorten hebben een bodemloze potmix nodig die bestaat uit grove materialen zoals schors.

Hoe vaak moet ik mijn huisplant besproeien?.

Er is geen geheime formule voor hoe vaak om je huisplant water te geven omdat er zoveel variabelen zijn die de waterbehoefte kunnen beïnvloeden. Hoewel het mogelijk is om ruwe vuistregels te geven die de besproeiende tolerantie van een plant aangeven, komt het uiteindelijk neer op jouw.

Planten met vlezige, dikke, harige, wasachtige of kleinere bladeren/stammen drogen allemaal langzamer uit en verdragen drogere omstandigheden. Een groter bladoppervlak of groter individueel blad of een dichte bladerdak zal sneller water verliezen.

Een verstopte wortelbal in een kleine pot zal sneller uitdrogen en moeilijker te hydrateren zijn. Planten met slechte of onvolgroeide wortelsystemen moeten zorgvuldig water geven omdat ze gemakkelijk oververzadigd zijn.

Het materiaal van uw pot zal een significante impact hebben. Kleipotten zijn poreus en zuigen snel water uit dat dan verloren gaat door verdamping. Dit kan verzachten over het drenken. Als u een plant in een geglazuurde pot overwatert, dan zullen de wortels van de planten waarschijnlijk lange tijd verzadigd blijven.

Waar uw planten groeien zal direct invloed hebben op hun waterbehoeften. Planten geplaatst op een zonnige zuid-georiënteerde vensterbank zal drogen veel sneller dan die in het noorden gericht kamers. In de winter, planten zal drogen sneller als gevolg van centrale verwarming. Het regelen van planten in een groep kan verhogen lokale vochtigheid, zodat planten sneller uitdrogen.

In de winter, lagere lichtniveaus en koelere omstandigheden leiden tot groei te vertragen en planten zullen een rustperiode ondergaan waarin ze droger moeten worden gehouden. Echter, als je de verwarming de hele dag draaien zorg ervoor dat uw planten niet droog worden.

In de lente versnelt de plantengroei, en je kunt beginnen met water te geven en ze meer voeden. Kijk naar de groei van je plant en water dienovereenkomstig.

Hoe weet ik of mijn plant water nodig heeft?.

Steek je vinger zo ver mogelijk in de compost en controleer het vochtgehalte. Wees ervan bewust dat het oppervlak van de compost droog kan zijn terwijl de bodem van de pot nat blijft. Raap de pot op en kijk eronder. Is er vocht op de bodem? Ziet de compost er donker en vochtig uit? Als je nog steeds onzeker bent kun je de plant voorzichtig uit zijn pot toppen en de wortelbal inspecteren op vocht.

Pak de pot op en beoordeel het gewicht dat je snel gewend zult raken om het verschil te kennen tussen een pot die vol vocht is en een droge.

Laat de compost uitdrogen tussen de besproeiingen.

Een algemene regel van groene duimen is dat de meeste huisplanten niet genieten van voortdurend zitten in natte compost. Laat de compost een beetje uitdrogen tussen de besproeiingen.

Een ziek uitziende plant is niet noodzakelijkerwijs een plant die water nodig heeft!.

Overbewatering veroorzaakt de dood van delicate wortelharen van planten.

Het verschil tussen een onderwater en overbewaterde plant kan niet onmiddellijk zichtbaar zijn. Plantwortels worden bedekt met kleine wortelharen die waar het meeste water wordt geabsorbeerd. Overbewatering veroorzaakt deze kleine haren te sterven en zo ironisch, de plant kan niet langer water opnemen! De plant wordt ook beroofd van zuurstof omdat in verzadigde omstandigheden alle luchtruimten in de compost zijn verplaatst door water.

bladeren zullen bruin worden aan de randen en eraf vallen, de groei is zwak, en uiteindelijk zal de hele plant instorten.

Tekenen die allemaal verwarrend lijken op een onderbewaterde plant.

Overbewaterde en onderwaterplanten kunnen soortgelijke symptomen vertonen.

Als gevolg daarvan, een veel voorkomende fout wanneer geconfronteerd met een bruine, knapperige of ingestorte plant is om water op te spugen. Bekijk altijd eerst de compost en indien nodig, de wortelbal. Als de compost is al nat en/of de wortels bruin en rottend, dan weet je dat het probleem is overbewatering.

Als je je plant overbewaterd hebt, lever dan snel noodhulp af! Zodra je je fout realiseert, verwijder de plant zorgvuldig uit zijn pot en zet hem op een hoop kranten om de wortelbal uit te drogen.

Mossen, leverworsten of schimmels op het oppervlak.

Dit is een zeker teken dat je je plant overdrenkt. Heb je die vervelende kleine vliegen gezien die over het oppervlak van de compost kruipen? Dit zijn sciaride vliegen en ze houden van vochtige compost, dus je overdrenkt waarschijnlijk je plant.

Alleen pot je huisplant wanneer de wortelbal wordt overbelast.

Vermijd het oppotten van uw huisplanten, tenzij ze worden pot gebonden. Vergeet niet dat afgezien van waterbewoners of moeras-liefhebbers, planten niet genieten van hun wortelbal zittend in een grote massa van soggy compost! Bovendien, plantenwortels wrok verstoring, en hoe voorzichtig je ook bent, repotting zal enige wortelschade veroorzaken. Na repotting, planten de neiging om te stagneren voor een tijdje, en wortelgroei wordt gestopt. Dit effect wordt transplantatieschok genoemd. Planten lijden aan transplantatieschok zijn niet in actieve groei en zal nog gevoeliger zijn voor zitten in oververzadigd compost.

Routinely observeren van de conditie van uw planten bladeren. De eerste tekenen van onderwatergebruik zijn gebrek aan turgescentie in de bladeren. Gewoon gezet, de bladcellen zijn niet meer opgezwollen met water. Met dunne bladeren zal de bladeren vallen en de hele plant zal snel instorten als onderwater. Echter, veel huisplanten zijn uitgerust met een harde buitenste cuticula aan hun bladeren en stengels, zodat de tekenen zijn subtieler. Kijk naar een gerimpelde verschijning aan de buitenkant van het blad. Het blad zal beginnen te verzachten en minder strak in uiterlijk. Als het uitdrogen verder, zal het puckeren en krullen met de randen worden droog en knapperig. Je hebt gedaan uw observatie detective werken goed wanneer u de compost gecontroleerd. Als deze symptomen optreden en de compost droog is, dan weet je dat het probleem is onderwatering.

Het goede nieuws is dat als je deze tekens al vroeg opmerkt het mogelijk is om je plant te redden. Als de compost volledig droog is kan het moeilijk zijn om nat te worden. In dat geval, duik het in een kom met water om het te hydrateren. Zelfs als de hele plant is ingestort zal de bladeren snel weer omhoog komen. Elke verschrompelende bladeren kunnen worden teruggesneden of eraf getrokken en de plant links om nieuwe te regenereren.

Overwatering heeft de neiging om meer fataal te zijn omdat de dood van die delicate wortelharen onomkeerbaar is.

Dit is de reden waarom, wanneer je je sproeivaardigheden aan het verbeteren bent, het vaak beter is om af te dwalen op het teken van voorzichtigheid.

Echter, hoewel planten over het algemeen zullen overleven uitbarstingen van droogte, routine onderwatering maakt hen voelen en kijken gestrest! Voorlang, bladluizen en andere onaangename beesten trekken in omdat net als mensen, stress planten zijn veel gevoeliger voor plagen en ziekten.

Water geven is een vaardigheid, maar één die iedereen kan beheersen.

In plaats van te denken aan een wekelijkse drinkroutine, ga in de gewoonte van een wekelijkse plantencontrole. Breng wat tijd door in uw planten gezelschap en leer ze kennen! Let op hun algehele verschijning, de conditie van de bladeren en controleer het vochtgehalte in de compost. Uw huisplanten zullen daardoor veel gelukkiger zijn!.

Bewaar mijn naam, e-mail en website in deze browser voor de volgende keer dat ik commentaar.

De T&M blog heeft een schat aan goed geïnformeerde medewerkers. Ontdek meer over hen op onze.

Geranium plagen, ziekten en andere problemen.

Problemen schieten uw Geranium groeiende problemen.

Het introduceren van Thompson & Morgans kleine boek van tuinwijsheid.

7 Planten die uw Balkon deze winter zal opvrolijken.

De bananenplant is een mooie tropische plant met grote groene bladeren.

De juiste standplaats en genoeg water zullen de Musa goed doen! Bruine of lelijke bladeren kun je wegknippen op ongeveer 5 cm van de stam.

Filter-Window select#Filter_Keywords_2372871"). / let aFilterLables = GetCheckedFilterNamesByParent(oParentFilter); /* Niks geselecteerd, hoeft hier verder niks te gebeuren. Jazeker, onder de winterharde soorten vallen de. De buxusmot en buxusrups bestrijden en herkennen.

JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.

De bananenplant wordt veel gezien als een tropische plant of boom, maar is officieel een kruid, 's werelds grootste kruid (kruidachtige). Filter-Window li #ToggleShowAllKeywords_" + aProperty[1]). Bananenplanten zijn mooie exotische planten. Bananenplant (Musa) kopen - Uit eigen kwekerij - By Decorum. Bananenplant (Musa) kopen? - 123planten. De bananenboom voor binnen, ook wel dwergbanaan genoemd, wordt gelukkig niet zo groot als de bananenplanten waar onze bananen aan worden gekweekt.

en de Da Jiao bakbanaan, en ook de Musa velutina!.

Mis niet langer onze activiteiten, speciale aanbiedingen en inspirerende tips, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief! Lees alles over wat wij met jouw gegevens doen in onze. Wij raden wel aan de plant een zonnige plek te geven. Volg hierbij altijd de aanwijzingen op de verpakking, teveel is ook niet goed.  Dit vind je dan ook terug in alle bloemen en planten van onze eigen Nederlandse kwekers. Doe dit het liefst minimaal 2x per week en sproei dan ook de onderkant van de bladeren, dat voorkomt ongedierte. Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + ']. Door de tuinbouwkundigen wordt hij zelfs tot een groente gerekend.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost bananenplant kopen

Volgens de culinaire definitie is het een vrucht.

val(maxValue); var sType = oRangeSlider.

Je kunt dit controleren door je vinger regelmatg diep in de grond te steken. Bananenplant (Musa 'Dwarf Cavendish') D 35 H 130 cm. De plant zorgt voor een echte tropische sfeer in huis en is ook erg leuk om cadeau te doen. Het is geen probleem om een bananenplant binnenshuis te groeien. Bananenplant / Musa kopen? Bananen planten | Intratuin. Banenenplanten hebben veel licht en veel water nodig.

Kamerplanten trend: Palmboom als binnenplant.

Decorum is dé bananenplant specialist van Europa. ' + variant['variant_language_name'] + '. Bananenplant Musa XL in Pot Greenville Ø 40. nl verkoopt de bananenplant in verschillende maten, zo is er altijd eentje geschikt voor jou!. Is de bananenplant giftig voor katten / honden?. Dorre bladeren, geknakte bladeren, en om andere reden, kunnen gewoon afgeknipt worden. Een regenbui werkt ook prima, maar doe dit alleen in de zomer, als de buitentemperatuur niet teveel verschilt van binnen. Geschikt voor een standplaats dichtbij het raam.

n' + (variant['variant_price'] TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR') + '.

values[0]; maxDiameter = ui. Een bananenplant is het beste af in een goede grote pot. Is de bananenboom / bananenplant een boom?. Bananenplanten zijn niet giftig, maar mocht je het geluk hebben dat er bananen aan de plant groeien, dan raden wij wel af deze op te eten. Algemene verzorgingstips van kamerplanten. Het kan daardoor snel scheuren, maar hier is helaas niks aan te doen. Het is ook niet zo moeilijk om die te kweken, maar kost wel veel tijd en geduld. Bananenplant musa XL eenvoudig en snel online bestellen? Fleur. Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + '].

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen