Iris flower types: wat zijn de verschillende soorten iris planten?

Iris Flower Types: Wat zijn de verschillende soorten Iris planten?.

Iris Flower Types: Wat zijn de verschillende soorten Iris planten?.

De iris (EYE-ris) is een populaire tuinplant voornamelijk gevonden in gematigde delen van het noordelijk halfrond en een breed scala van habitats. Het is een geslacht bestaande uit ongeveer 300 soorten en natuurlijke hybriden, vele voorheen in afzonderlijke geslachten.

familie, irissen, zijn vernoemd naar de Griekse godin Iris. Deze laatste was de godheid van regenbogen (en het woord iris zelf betekent regenboog).

Door hoe complex het geslacht is, worden irissen afgebroken in zes subgenera, gebaseerd op hun wortel- en bloemstructuren:.

Alleen Limniris komt van nature voor in Noord-Amerika, terwijl de rest beperkt is tot Europa, Azië en Noord-Afrika. Tuinliefhebbers vereenvoudigen dit meestal tot gloeilamp irissen en rhizomateuze irissen, en maken daarna verdere onderverdelingen vanaf daar.

Irissen zijn ongelooflijk populair als sierplanten en kunnen worden gevonden in tuinen, langs grenzen, of in binnen- en/of buitencontainers.

Een jaarlijks evenement in Florence, Italië, ziet iris fokkers verzamelen wereldwijd om te concurreren en kan het vinden in bijna elke tuin competitie of show.

Wat het bloemtype betreft, zijn bebaarde irissen meestal populairder dan de niet-bebaarde types, met naar schatting 30.000 verschillende cultivars voor de hoge bebaarde irissen alleen.

Inheems voor Griekenland, Tunesië, Turkije en West-Syrië.

is een van de kleinere leden van de Limniris subgenus, die 12 centimeter hoog is en lila draagt tot paarse bloeien.

Hoewel een aantrekkelijke bodembedekking, is deze plant ook opmerkelijk om zijn potentiële medicinale waarde en is het onderwerp van farmaceutische studies.

en minder vaak als Duitse baard iris of gemeenschappelijke Duitse vlag. Deze natuurlijke hybride wordt verondersteld te zijn ontstaan in het Middellandse-Zeegebied.

Het kan groeien tot een indrukwekkende 47 inch hoog en 12 inch breed.

subgenus, deze plant heeft honderden cultivars variërend in bloei kleur van puur wit tot rood en zelfs jet zwart, met sommige cultivars bloeien meer dan eens in een seizoen.

Het is het onderwerp van Van Goughs beroemde schilderijen en een van de meest geteelde bloemen op moslimkerken.

Terwijl vele irissen ontstaan in of nabij subtropische gebieden, sommige soorten en rassen aangepast aan de bergachtige gebieden.

Collectief aangeduid als koudharde irissen, kunnen deze planten groeien in USDA-hardheidszone 5 of zelfs lager als vaste planten wanneer de meeste andere irissen moeten worden ontwikkeld als eenjarigen als ze überhaupt in deze zones kunnen overleven.

Naast meerdere cultivars, zijn de meest populaire koude winterharde irissen:

Deze populaire cultivar werd ontwikkeld in de jaren 1800 door Iris tingitana over te steken met twee cultivars van Iris xiphium en maakt dus deel uit van de.

Groeiend tot 24 inch hoog, deze planten hebben blauwe, witte of gele bloemen. Talrijke cultivars van deze gecultiveerde hybride zijn beschikbaar, en de plant is wereldwijd populair geworden tijdens de 20e eeuw.

Drie soorten iris vormen de vlag irissen, allemaal van de.

Blauwe vlag (Iris versicolor) is inheems in de oostelijke delen van Canada en de VS, met tinten variërend van lichtblauw tot donkerblauw, evenals paarse en violet tinten.

) wordt gevonden langs de oostkusten van Canada en de VS, met lichtblauwe tot blauw-violet bloemen.

) is inheems in het Verenigd Koninkrijk en draagt helder gele bloemen en een hoogte van maximaal 5 voet (met sommige verslagen van specimens die bijna 7 voet hoog).

Vlag irissen zijn extreem koud winterhard (tot USDA verhardingszone 3) en groeien in moerasachtige habitats.

Deze inheemse van China, Japan, Korea, en Rusland is een van de populairste Aziatische irissen en behoort tot de subgenus.

Groeiend tot ongeveer 31 centimeter hoog, deze plant draagt mooie paarse tot blauw-paarse bloemen met een hint van geel en is koud winterhard tot een frigide -4° graden Fahrenheit.

Japanse Iris wordt soms ook gebruikt in de buurt van twee andere soorten afkomstig uit Japan.

heeft een speciale plaats in de Japanse cultuur, waar de cultivars zijn traditioneel gegroepeerd in Edo, Higo, en Ise gebaseerd op de prefectuur van oorsprong.

Ten minste 15 cultivars van Japanse iris hebben verdiend de Royal Tuinbouw Verenigingen Award of Garden Merit.

serie bestaat uit 5 soorten, allemaal afkomstig uit Louisiana en nabijgelegen gebieden:.

De vijf Louisiana Iris planten variëren in kleur en grootte, sommige zijn natuurlijke varianten van anderen.

(AKA de Abbeville rood) is uitsluitend afkomstig uit het Turkse eiland moeras, dat nu particulier eigendom is om de soort te behouden, die spoedig bedreigd kan worden door veranderingen in het milieu.

In de loop der jaren zijn talrijke dwergcultivars verschenen, en deze planten worden collectief aangeduid als miniatuur irissen.

Ze hebben de neiging om te groeien tot een veel kleiner 6 tot 8 centimeter hoog, maar zijn niet minder adembenemend dan hun moederplanten.

Deze irissen krijgen hun collectieve naam uit het vezelnet dat rond de bollen wordt gevonden.

Op ongeveer 6 inch hoogte hebben deze miniatuur irissen een breed scala aan bloeikleuren en gedijen in rotsachtige grond.

soorten wordt gevonden in heel Europa tot Centraal-Azië.

Siberische Iris is een dichte klonterende plant met vertakte stengels en lange geribbelde bladeren die soms een roze tint aan de basis hebben.

De bloemen zijn blauw tot violet-blauw, met de af en toe witte bloem verschijnen.

subgenus, deze plant groeit tot 31 centimeter hoog en heeft bleke paarse tot witte bloemen.

Het; s gewaardeerd niet alleen om zijn goede uiterlijk, maar ook om de essentiële oliën gevonden in zijn wortelstok.

Wandelende Iris planten arent ware irissen, maar ze zijn leden van dezelfde familie en dragen een opvallende gelijkenis met iris bloemen.

Ze krijgen hun naam uit hoe planten vormen op de bloem spikes, uiteindelijk waardoor de plant ombuigen en wortel bijna alsof het liep.

Ze gaan door verschillende geslachten namen, maar de meest bekende zijn.

Een uitstekend voorbeeld van een plant met een bekende naam specifiek voor het tuinieren cirkels.

is meer algemeen bekend onder botanische kringen als Japanse iris of konijn-oor iris.

De plant kreeg zijn bijnaam van water iris sinds zijn meer afhankelijk van het water dan andere leden van de.

Vele andere semi-aquatische soorten, zoals de blauwe vlag, worden soms aangeduid als water irissen.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en koppeling aan Amazon.

A pseudostem is a false stem formed by the rolled bases of leaves.

Hoe een Musa basjoo te stekken / vermeerderen.

De vorst kwam zoals keurig voorspelt op 12 december binnen vallen.  Vervolgens ging alles in rap tempo verder en enige vrezen voor mogelijke winterschaade waren al gauw vergeten. Amounts shown in italicized text are for items listed in currency other than Canadian dollars and are approximate conversions to Canadian dollars based upon Bloomberg's conversion rates. U hakt de stam op de gewenste hoogte (1 meter hoog). Pas toen de behoefte hiervoor was afgenomen kwam er wat vrij voor de jonge scheutjes (?) Wat als feit overblijft is dat mijn banaan dreigt om een veel meer dichte bos stammen te gaan ontwikkelen en, aannemend dat de plant de koudste december maand in meer dan een eeuw overleeft, moet ik in 2011 gaan beslissen of ik het gaat uitdunnen of niet.

Waarom verteld de ene kweker dat je de bananen wel kunt eten en de andere dat je ze niet kunt eten.

hoogte en er een "tent" rond maken, stammen individueel inpakken, in de zomer zeker 4m. Geef je nieuwe verlanglijst hieronder een naam. Wij zelf geven er de voorkeur aan om de Musa basjoo uit te graven en in een kuip te zetten. De kans dat de banaan bij de gemiddelde burger lang genoeg leeft om vrucht te geven is niet zo groot. kwam heel traag op gang vanuit 80cm stammen dat ik had, dankzij bescherming gedurende de winter gebracht. Excellent Woonbeurs : 24 - 27 november 2022. Hoi hoi ik ben zeer tevreden met onze bananeboom ,hoe netjes dat het is opgestuurd en ook zater er nog jonge stekkie aan , geweldige wij zijn er super blij. Het is zelfs mogelijk de Musa basjoo aan het bloeien te krijgen.

Winterbescherming van een jonge Musa Basjoo.

Uw specialist in exotische planten en bomen. Planten waren netjes verpakt en goed aan gekomen. Een banaan stam moet U zien als een kolom water bijeen gehouden door een heel tere organische vezel die meteen kapot gaat bij het bevriezen. Alle drie de bloemen heb ik in een vaas gezet en U treft een aantal fotos hier beneden aan. Dit doet u door vliesdoek (een goed ademende dunne doek) om de bladerkruin heen te wikkelen, zodat de wind geblokkeerd wordt. Wij raden u daarom ook aan om stekjes van 35 cm eerst tot eind april/mei binnen te houden, zodat ze goed kunnen groeien, en ze dan uit te planten.

(Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe een Musa basjoo te beschermen tegen vorst / Overwinteren. This page was last updated: 09-Jul 07:57. Tuinbeurs te Kortrijk-Marke : 8 mei 2022. Dat was bij mij een beetje een vraagstuk omdat ik hem misschien liever in winkel koop. Super tuinbanaan, heb hem afgelopen zomer in bloei gehad. Wij raden aan om de Musa basjoo wel te beschermen!. Inter flower - Winterharte Musa Basjoo Banane -45 cm hoch +/-. Deze kunt u simpelweg dichtbij de stam afknippen. Daarna pakt u hem in met een vliesdoek of juten.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost musa basjoo

Let op! De bladeren worden afgesneden ivm verpakken.

Een tweetal vragen komen bij mij op ten eerst, waarom nu in 2009 ineens bloemen en, ten tweede, hoe kan ik het proces elk jaar zich laten herhalen met mijn planten buiten in de tuin? Ik heb betrekkelijk weinig op Internet kunnen vinden behalve fotos van anderen die overeen komen met de beelden boven maar niets specifiek over hoe men de bloei proces kan bevorderen enz.

Dit komt omdat ik heb altijd een vracht koeienmest rondom mijn plant gedaan. Als eerste haalt u alle bladeren van de Musa basjoo eraf. bananen ook aan de basjoo zien hangen in de tuincentra. Op een diepte van tussen 1 en 1,5m liggen schotelvormige lagen agrarisch folie. Indien de stam niet of niet goed beschermd is geweest, zal de Musa basjoo veranderen in een smurrie-achtige substantie. Creative Commons Attribution-ShareAlike License 3. Bij temperaturen onder +5 graden stopt de groei van de banaan, bij -2 graden vriezen de bladeren kapot.

Uw specialist in exotische planten en bomen.

Heel fascinerend! Als eerst begint. Toen heb ik gerealiseerd dat het ging om de stammen die vrucht/bloemen in 2009 hadden gedragen. Wij waarderen onze klanten enorm!. De eigenschap van explosieve groei die men vaak in bananen en andere subtropische planten aantreft is afhankelijk van de juiste kweekomstandigheden dwz. 2 ft), with a crown of mid-green leaves growing up to 2 m (6. Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag. geschreven door David Constantine omschrift hoe de Japanese vezelbanaan is eigenlijk een andere plant. De oude moederplanten overleefde de winter niet.

Deze winterharde banaan groeit snel en produceert enorme pseudo-stammen van ongeveer 2m lengte, met een kroon van zeer grote, exotische, leerachtige bladeren met een lengte van 2m en een breedte van 70cm.

Je hoeft niet te twijfelen over de verzending. Door het creëren van een klant-account, worden uw gegevens automatisch toegevoegd aan elke bestelling in het bestelformulier.  die makkelijk 4m bereikte in zijn tweede jaar buiten in 2005. is a species of flowering plant belonging to the banana family. Winter Fair Rotterdam : 14 - 18 december 2021. Terugdenkend over mijn geval is blad ontwikkeling altijd superb geweest ook in 2009, en ook ondanks een laat begin zelfs. pas 1 april verwijdert en ik heb dit eerder nooit zo laat gedaan. De bladeren zullen vorst zeker niet overleven, bij de eerste nachtvorst worden die zwart en sterven af. Als men deze banaan buiten laat overwinteren, goed de grond rond de banaan afdekken met een laag mulch zodat de vorst de wortels niet kan aantasten.

Langzaam werkende palm meststof korrel 1 KG / 1 stuk.

Hij vertelt dat het bloeiproces komt op gang wanneer een plant voldoende blad heeft ontwikkelt en is niet seizoenverbonden.

Winterharte Musa Basjoo Banane - 45 cm hoch +/-. Thus, it can be grown as far north as. De bladeren dienen verwijderd te worden voor de vorstperiode. Ik heb het even aangekeken, maar bij alle drie de palmen verkleurde het gevouwen blad langzaam, en ging steeds meer slap hangen dus toch maar besloten om deze bladeren eraf te knippen. Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen.

Dit kunt u doen door in de koudere maanden de stam in te pakken.

Dan dient hij beschermd te worden, of naar een warmere plek gebracht te worden. Verder herrinert hij dat een bemesting met een kali-bron  helpt met bloem en vruchten ontwikkeling. Helaas zijn ze in bijna alle gevallen te klein om te eten, maar het geeft toch echt het gevoel van de tropen in onze Nederlandse achtertuin. Om de stam en met name de wortels te beschermen bouw je rond de stammen een omheining, dat kan met gaas, planken, rietmaten of wat je zo tot je beschikking hebt. De Musa basjoo kan kou verdragen tot een gevoelstemperatuur (dus afhankelijk van hoeveel wind er staat) van 18 graden onder nul. Hoe een Musa basjoo te snoeien / knippen?. De musa basjoo is een hongerige en dorstige plant. are considered useful for clearing heat-toxins, quenching thirst and disinhibiting urine. De banaan zal nu vanuit de behouden stam gaan groeien en nog groter worden als het jaar ervoor, of indien u hem overwinterde in een kuip terug planten in de grond.

Er zijn niet genoeg producten op voorraad.

Een combinatie van te veel vocht en geen groei zijn funest voor de meeste exotische planten, bananen in ieder geval zeker. Hoe beter u de stam en de wortels beschermt tegen de kou, hoe beter uw plant zich herstelt tijdens de lente. For more recent exchange rates, please use the. Plant zeer netjes verpakt binnen gekregen. Daaronder dient hij beschermd te worden.   Voedsel bij ons komt in de vorm van verrotte koeienmest aangevuld met kunstmest korrels.

php?title=Musa_basjoo&oldid=1073927451.

de kluit verwennen met een zak Florentus Mediterrane Voedingsgrond, speciaal ontwikkeld voor Mediterrane planten zoals de Musa basjoo. Ziet er op het eerste zicht goed uit. Mijn pogingen om blad ontwikkeling tot een maximum te brengen hebben eigenlijk, wegens een kali gebrek, bloemen formatie geremd tot 2009 toen ik een gebalanceerde bemesting heb uitvoerd. U kunt de stam beschermen door er hooi en daaromheen rieten matten te binden.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen