De 10 beste planten voor april blog bij thompson & morgan

De 10 Beste Planten voor April Blog bij Thompson & Morgan.

April is een spannende tijd en er is genoeg te doen in grenzen.

Als vaste planten opduiken, kijk uit voor verliezen en gaten en plan hoe je gaat om ze te vullen. Krijg nieuwe vaste planten in zo snel als je kunt en zaaien driften van winterharde eenjarigen in warme bodem.

Hou alle onkruid zaailingen eruit terwijl ze nog klein zijn, maar let goed op die zelfgeboren zaailingen die je wilt houden zoals vossenhandschoenen. Je kunt deze zaailingen in de beste posities verplaatsen, waardoor ze goed water geven na het transplanteren ervan.

Lichtjes sieren mediterrane struiken zoals lavendel, flomis, santolina en helichrysum (curry plant), ze naaien terug door 2. 5cm-5cm om eventuele vorst beschadigde groei te verwijderen en ze trim te houden.

Plant de hele zomer bloeiende bollen aan het einde van de maand inclusief.

Zodra de vroegbloeiende struiken voorbij zijn kun je ze zo nodig snoeien, dit omvat forsythia, chaenomeles en ribes.

Als je nog geen hoek van je tuin gewijd aan de lente, dan is nu de perfecte tijd om te plannen en planten. Welke ruimte je ook hebt, het is zo belangrijk om elk seizoen van belang uit te knijpen en.

is de perfecte plek om te beginnen als zijn model lente schoonheid. Het enige nadeel is dat de plant boffins zijn naam hebben veranderd, dus ik moet nu onthouden om het te noemen door zijn onhandige nieuwe moniker van Lamprocapnos spectabilis. Ook bekend als Bloedende Harten, deze plant is een echt hart warmer als het is een van de eerste vaste planten te verschijnen, synchroniseren met de lente tulpen en het verstrekken van een openingsact voor de belangrijkste zomervoorstelling. Zijn vers groene, lacy gebladerte is mooi op zich, en gaat goed met de ontfurnerende bladeren van andere varens.

De hartvormige bloemen bungelen op boogvormige racemen en hun ongewone vorm heeft ook verdiend het de bijnaam van Lady in het bad. Ik hou van de effen roze vorm, maar er is ook de kersen rode harten van.

Hoewel Dicentra spectabilis is gemeld betrouwbaar vochtige grond nodig te hebben, Ik heb het succesvol gekweekt in droge slib. Een inwoner van China, Korea en Japan, zijn natuurlijke habitat is in rotsspleten en het gaat om drogere bodems op voorwaarde dat het wordt gegeven een schaduwrijke plek. Zodra bloei is over, snijd de hele plant tot op de grond en het zal slapend blijven in de zomer, gelukkig het opgeven van ruimte aan zomer bloeiende eeuwige planten en niet zorgzaam als het is volledig door hen. Lamprocapnos spectabilis ontwikkelt niet een houtachtige kroon zodat het kan worden achtergelaten in situ voor jaren, snel op te stapelen in indrukwekkende specimens.

U wilt de zonnigste zuiden en westen gericht delen van uw tuin te reserveren voor de belangrijkste zomer display, maar Oost-en Noord-Oosten geconfronteerd met grenzen die de zon ontvangen voor sommigen, maar niet de hele dag zijn perfect voor lente planten, evenals droge plekken onder bomen en struiken. Epimedium bieden uitstekende grond dekking in deze omstandigheden, snel het vormen van kolonies.

De bloemen zijn klein, en in andere cultivars kan verdwijnen, maar met Frohnleiten zijn ze een helder zwavelachtig geel en vallen ze prachtig op tegen het blad.

Het blad van Epimedium Frohnleiten biedt evenveel interesse voor haar bloemen.

In maart snijden al haar groenblijvende bladeren af, die inmiddels tatty geworden zullen zijn, en het zal je belonen met nieuwe hartvormige bladeren versierd met fijne groene aderen tegen een roestige rode achtergrond.

Euphorbia's of spurt zijn zulke waardevolle planten. Hun chartreuse gekleurde bloembollen duren vele weken en ze hebben de mogelijkheid om echt andere kleuren te zingen. Velen zijn ook altijd groen, waardoor het hele jaar kleur en structuur.

is een echte stunner, en maakt een opvallende combinatie met felgekleurde tulpen. De groenblijvende bladeren zijn prachtig gevarieerd met gouden randen en ontwikkelen roze tinten tijdens het koude weer. De limoengroene bloemblaadjes zijn gespat met donkergroen patroon en hebben een donker rood oog.

De rechtopstaande, limoen groene bloemen van Euphorbia's echt maken andere kleuren pop.

Deze meerjarige muurbloem zal overleven de winter maar het wordt verschrikkelijk bosachtig. Echter, stekken slaan met zo'n gemak en het is zo bloemrijk dat het zeker de moeite waard om te doen met dit nadeel.

Brunnera macrophylla draagt luchtige sprays van lichtblauwe vergeet-mij-niet bloemen.

associëren goed met de zwavelgeel van Epimedium Frohnleiten en zijn zilveren gepatroonde bladeren blijven interessant lang nadat de bloemen klaar zijn. Je zou zelfs zijn zilverachtige tonen kunnen koppelen aan een donker paarse heuchera, zoals Plum Pudding.

Brunnera macrophylla Jack Frost heeft knap gebladerte.

Pulmonia's produceren vroege bloemen die een belangrijke bron van voedsel voor hongerige bijen ontwaken uit de winter. Pulmonia Raspberry Splash beren clusters van buisvormige, mauve tot framboos roze bloemen op lange stengels boven rozet van zilver-gevlekte bladeren. Zoals met alle Pulmonia's, na het bloeien de bladeren vaak meeldauw krijgen, maar dit wordt gemakkelijk verholpen door ze eenvoudig te snijden naar de grond. Water goed en de plant zal snel weer stuiteren met een frisse gewas van mooie nieuwe bladeren.

De twee struiken die ik het meest geniet in deze tijd van het jaar zijn de bloeiende kweeperen, chaenomeles, en de bloeiende aalbessen, ribes. Ik ben voortdurend popping uit te bewonderen mijn.

die is bedekt met penduleuze frambozen-rode bloemen die nooit nalaten om indruk op me te maken. Als je zin iets anders, mollig voor Ribes x Gordonianum. De bloemen zijn tweekleurig een subtiel roze en romig geel dat is prachtig.

met zijn prachtige snoep-roze bloemen begonnen met gouden anthers. Met gedurfde, kopjevormige bloemen sieren donkere, twiggy stengels, Chaenomeles barsten van de lente impact. Ze bieden een palet dat bestaat uit rood en roze op een moment dat de tuin vaak wordt gedomineerd door blauw en geel. Chaenomeles kijken prachtig getraind op muren of trellis die toont hun bloemen, maar ze kunnen ook worden gekweekt als vrijstaande struiken of zelfs gebruikt als bloeiende hagen.

Ondertussen, net om de hoek, heb ik begeerd mijn buren Exochorda x macrantha Niagara die al is verstikt in massa's witte bloemen. Niagara is een veel verbeterde versie van de oude cultivar, De Bruid met meer compacte en beheersbare groei die perfect geschikt is voor kleinere tuinen.

De viburnums beginnen ook net te bloeien, waaronder een van de beste selecties.

Andere vormen van Viburnum plicatorum hebben een zeer brede gewoonte die moeilijk te huisvesten is in kleinere tuinen, maar deze groeit netjes rechtop, zijn geplateerde takken gekleed in overvloedige kant-cap bloemen die mooi met roze zijn geblust. Dit is een hardwerkende struik die echt zijn plaats verdient, zoals in de herfst het beloont weer met vurig rood en oranje getinte gebladerte. Voor dezelfde kwaliteiten maar in een nog kleinere verpakking, mollig voor.

die gelukkig zullen groeien in een pot of smalle rand.

Gezien sommige zon, alle drie deze struiken zijn gemakkelijk te verzorgen planten en zal zelfs verdragen zware klei. Zoals alle vroege bloeiende lente struiken en klimmers, ze zijn in staat om zo vroeg te bloeien omdat hun bloeiende hout groeide vorig jaar. Om deze reden moet elke snoeiing direct na de bloei worden uitgevoerd.

Ik zal zeker mijn lente tuin te trakteren op een Exochorda x macrantha dit jaar die april bloemen zal je plumping voor? Wat je ook kiest, na het planten een oogje houden op het drenken onze bronnen worden steeds warmer en droog. Geef uw nieuwe planten een goede week weken weken tot ze gevestigd zijn.

Bewaar mijn naam, e-mail en website in deze browser voor de volgende keer dat ik commentaar.

De T&M blog heeft een schat aan goed geïnformeerde medewerkers. Ontdek meer over hen op onze.

Geranium plagen, ziekten en andere problemen.

Problemen schieten uw Geranium groeiende problemen.

Kleine grens plant ideeën met grote impact.

Om deze reden worden waterpups doorgaans verwijderd door kwekers.

De impact op de moederplant is afhankelijk van de hoeveelheid wortels de weggenomen zal worden.

enig idee hoe dit kan? moet ik iets toevoegen misschien?. De bruine bladeren mogen vlak bij de stam worden afgesneden. Inmiddels is er naast de stam een tweede streng door de aarde naar boven gekomen. Hoe groter de bloempot, hoe meer water erin kan. volgens de bijgevoegde gebruiksaanwijzing niet geschikt zijn. In principe lusten bananenplanten alle soorten mest. Ik was alleen benieuwd of er ook manieren waren zodat ik het kon verspoedigen. De plant moet dan inderdaad ieder jaar opnieuw beginnen en zal ook niet tot bloei komen.

Nu groeiden de banaantjes wel maar bleven klein.

Dit om te voorkomen dat de onderste laag van de potgrond te nat zou blijven en wortelrot veroorzaakt. Maar doorgaans kan men toch gewoon de plant zijn gang laten gaan en komt het allemaal goed. Pot de plant vervolgens op in droge potgrond en zet hem warm en licht weg. Voorzie gewoon voldoende water en voedingsstoffen. Het is overigens niet abnormaal dat de vruchten vol met zaden zitten. Ik wacht tot de eerste nachtvorst het blad kapot laat vriezen. Ook is het verstandig de grond te controleren door je vinger, tot twee knokkels diep, in de grond te steken. Geef hem tijdens die herstel periode niet al te veel water en knip gerust alle lelijke bladeren vlak langs de stam af. Het is dus goed maar het is zeker aan te raden om dit aan te vullen met andere meststof voor andere voedingsstoffen dan enkel stikstof.

Nature winterhoes met koord D50cm x 1m 50 g/m² 3 stuks wit.

Met een beetje geluk hebben de wortels de winter wel overleefd en loopt de plant van hieruit opnieuw uit. In een enkel geval ligt een verstopping van de stam aan de oorzaak en dan loopt de groei echt vast. Alvast hartelijke bedankt voor uw reacties. Voor een standplaats binnen raad ik u de Musa acuminata Dwarf Cavendish aan. Ik zette het plantje buiten en besproeide het met Edialux natuurlijk insecticide ( maar dat desondanks toch chemisch ruikt) normaal werk dat goed. Beste Palmeraie, Als eerste mijn dank voor de duidelijke uitleg en goede raad wat jullie ons over de bananenplanten en palmplanten geven.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost bananenplant verzorging

Ik heb een verwarmingskabeltje in de potgrond liggen.

Geef de plant nooit meer voeding dan wordt aanbevolen.

Zou het kunnen omdat hij nog in het oorspronkelijk potje staat waar ik het in gekocht heb, een redelijk klein potje. Dagelijks hangt er een blad geknakt en de stam wordt lichter van kleur. Meer over de verzorging van de Bananenplant lees je op deze pagina. Nu heb ik deze verdorde bladeren eraf gehaald maar vrees ervoor dat ik de beschermingsmaag eraf heb gehaald. De geel-bruine randen kan veroorzaakt worden door te weinig voeding, te veel of te weinig water, een te lage luchtvochtigheid of ongedierte. Dit hebben we behandeld maar de boom krijgt veel gele bladeren. Hoi La Palmeraie, Ik heb een kleine Musa Basjoo gekocht. Dat kán op een vocht tekort duiden maar evengoed op een te veel aan water.

Reactie door Geerko 28 augustus 2018 08:15 @.

Tijdens de wintermaanden zult u wel de nodige voorzorgsmaatregelen moeten nemen indien u de plant succesvol de winter door wilt loodsen. Een raam op het noorden is minder geschikt voor de Bananenplant. Hoeveel water mag ik mijn palmboom of bananenplant geven?. Reactie door Michel 11 september 2011 10:48 @. Ook moet de plant een bepaalde hoogte bereiken voordat het gebeurt. Zon metamorfose gaat natuurlijk niet vanzelf. Ik zou persoonlijk zelfs eerder via de schaal watergeven zodat de plant zelf het nodige water op kan zuigen.

Na de winter is alles kapot gevroren, week en slap.

In dit artikel worden de basis aspecten omtrent de algemene verzorging besproken. Ik heb de stam van mijn Moederplant intussen afgesneden en ben benieuwd hoe ze het gaat doen. Reactie door Carmen 26 juni 2016 23:13 @. Leuk dat u hier terugkomt om uw ervaring te delen. Zo staan Strelitzias (verre familie van de banaan) liever wat krapper tov bijvoorbeeld een Musa a.

Altijd een issue gehad met hoeveelheid water.

Reactie door Carla 18 april 2011 17:22 @. Niets om u zorgen over te maken. Een banaan bloeit over het algemeen pas na 3 à 4 jaar. Er bestaan groeilampen die wit licht stralen maar ook groeilampen die paars/blauw/rood licht stralen, wat is het veschil?. De resterende bladeren sterven langzaam af en alle energie gaat naar de uitlopers die op hun beurt uitgroeien tot een nieuwe moederplant en dan is de cirkel weer rond.

Dit fenomeen noemt men guttatie en wordt veroorzaakt door de worteldruk.

De dode bladresten zitten immers niet zo stevig rond de stam. de grootte van de pot was meer bedoeld voor als de banaan over een paar jaar 2 meter hoog is heb ik dan nog genoeg aan dat bodemoppervlak?. Momenteel is de stam zon 40 cm hoog. Kan hij teveel geleden hebben en kapot gegaan zijn, we hadden hem mooi afgedekt. Een jaar geleden heb ik al forse bananenplant gekocht in het tuincentrum en deze is inmiddels flink gegroeid. Daarom wordt deze doorgaans bij het oogsten ook ineens verwijderd. Graag tips want hij is een deel van de familie.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen